У Києві презентували ескіз Національного військового кладовища

15:55  |  07.12.2023
У Києві презентували ескіз Національного військового кладовища

Проєкт оформлення входу до Національного військового меморіального кладовища, Київ, 7 грудня 2023 р. Фото: ДУ "НВМК"

У Міністерстві у справах ветеранів презентували ескізний проєкт Національного військового меморіального кладовища (НВМК), яке створять під Києвом у межах Гатненської громади. Для комплексу виділять 260 гектарів землі. Будівництво здійснюватиметься у кілька черг.

Джерело: Пресслужба Міністерства у справах ветеранів

На презентацію проєкту запросили народних депутатів, представників Офісу президента, Кабміну, Українського інституту національної пам’яті, держустанови «НВМК», членів сімей полеглих воїнів.

Ескіз майбутнього меморіалу представив головний архітектор проєкту Сергій Дербін.

Зазначається, що при проєктуванні Національного військового кладовища фахівці враховували закордонний досвід, зокрема, створення всесвітньо відомого Арлінгтонського національного цвинтаря у США.

Поблизу Києва на ділянці у понад 260 гектарів планують розмістити військове кладовище, церемоніальну площу, Будинок трауру, крематорій, музейно-виставковий комплекс та іншу необхідну інфраструктуру.

Будівництво здійснюватимуть у кілька черг. У першій черзі створять сектор традиційних поховань, колумбарій, площу, де відбуватимуться прощання з воїнами, і необхідні споруди для організації поховань.

У Мінветеранів представили проєкти уніфікованих надгробних плит для загиблих захисників. Усі надгробки будуть в одному стилі, з урахуванням релігійних особливостей.

На засіданні робочої групи також обговорили, як діставатимуться родичі до місця поховань українських героїв. Планується, що зі столиці постійно курсуватимуть автобуси, так звані «шатли», до Національного меморіального комплексу в Гатненській громаді.

Представники сімей полеглих воїнів на зустрічі мали змогу висловити свої зауваження, пропозиції та вимоги щодо створення Національного військового меморіального кладовища.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: