У Києві посадовиця розтратила 300 тисяч на облаштуванні укриття

14:04  |  18.08.2023
У Києві посадовиця розтратила 300 тисяч на облаштуванні укриття

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фігурантка закупила обладнання по завищеній вартості, яке призначались для використання в закладах громадського харчування в укриттях. У ході обшуків було вилучено документацію, жінці загрожує до восьми років тюремного ув’язнення.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили посадовицю у розтраті бюджетних коштів у великих розмірах. Фігурантка – це начальниця одного з відділів Дніпровського районної державної адміністрації, 1965 року народження.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що посадовиця уклала договір на закупівлю овочерізок по завищеній ціні, які призначались для використання у закладах громадського харчування в укриттях.

Таким чином жінка здійснила розтрату бюджетних коштів у розмірі 300 тисяч гривень.

У ході проведення обшуків було вилучено відповідну документацію. За висновками товарознавчої експертизи було підтверджено факт кримінального правопорушення та повідомлено посадовиці про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Жінці загрожує від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: