У Києві під колесами вантажівки загинула жінка

18:11  |  26.09.2023
У Києві під колесами вантажівки загинула жінка

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Керманич вантажівки скоїв наїзд на пішохода. Внаслідок отриманих травм потерпіла померла на місці. Розпочато кримінальне провадження.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

До поліції Києва надійшло повідомлення про те, що на вулиці Набережно-Хрещатицькій сталася автопригода зі смертельним наслідком.

На місце події прибула слідчо-оперативна група столичного главку поліції та лікарі.

Поліцейські попередньо встановили, що 59-річний водій керуючи вантажівкою «Ман» на регульованому пішохідному переході, рухаючись на зелений сигнал світлофора, виконував маневр повороту праворуч та не надав перевагу в русі пішоходу, яка саме перетинала проїжджу частину через перехід. 44-річна потерпіла отримала тілесні ушкодження не сумісні з життям та померла на місці.

Водія затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого.

Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Встановлюються всі обставини та механізми смертельної автопригоди.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: