У Києві п’яний чоловік влаштував стрілянину у дворі багатоповерхівки через те, що йому не сподобалося паркування сусіда

13:02  |  14.02.2023
У Києві п’яний чоловік влаштував стрілянину у дворі багатоповерхівки через те, що йому не сподобалося паркування сусіда

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Стрілком виявився 52-річний чоловік, який перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Бійці КОРДу роззброїли його, а слідчі розпочали кримінальне провадження. Наступні п’ятнадцять років він може провести за ґратами. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Днями на спецлінію 102 надійшло повідомлення про стрільбу по вулиці Декабристів. Для встановлення усіх обставин на місце події виїжджала слідчо-оперативна група та керівництво Дарницького управління поліції, а також спецпризначенці підрозділу КОРД.

За словами начальника Дарницького управління поліції Олега Гудими, заявник перебував у салоні автомобіля, припаркованого у дворі багатоповерхівки та до нього підійшов чоловік:

«Незнайомцю не сподобалось, як припаркував автівку потерпілий, тож коли керманич вийшов з транспортного засобу невідомий направив зброю в сторону авто та здійснив ряд пострілів. Водій відбіг подалі від стрілка та вже на безпечній відстані зателефонував до поліції».

Поліцейські оглянули прилеглу територію та знайшли речові докази — вісім гільз біля під’їзду багатоповерхівки. Також було встановлено, що стрілок мешкає в одній з квартир вказаної будівлі, тож за силової підтримки спецпідрозділу КОРД було проведено його затримання.

«Фігурантом виявився 52-річний уродженець Черкаської області, який перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. В ході обшуку його квартири ми виявили та вилучили вогнепальну зброю із набоями. Під час стрільби на вулиці він пошкодив три припарковані автомобілі, на щастя ніхто із громадян не постраждав», — додав правоохоронець.

Чоловіка поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчі Дарницького управління поліції повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – замах на умисне вбивство.

Санкція статті передбачає від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: