У Києві неповнолітній жартома «замінував» школу: поліцейські розпочали кримінальне провадження

13:27  |  25.09.2023
У Києві неповнолітній жартома «замінував» школу: поліцейські розпочали кримінальне провадження

Школяр зателефонував на спецлінію 102 та повідомив про замінування навчального закладу у Дніпровському районі столиці. На місце події виїжджали всі екстрені служби. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Подія сталася у минулу п’ятницю, близько 14:00 години. На спецлінію 102 зателефонував хлопець та повідомив, що заклав вибухівку у будівлі однієї зі шкіл Дніпровського району столиці.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група районного управління поліції, вибухотехнічна та кінологічна служби столичного главку, медики та рятувальники ДСНС.

Правоохоронці евакуювали понад 600 учнів і вчителів з навчального закладу та ретельно обстежили приміщення будівлі та прилеглої території.

Жодних вибухонебезпечних речовин виявлено не було.

В ході оперативно-розшукових дій працівники кримінальної поліції та аналітики територіального управління поліції встановили особу, з телефону якої було здійснено дзвінок. Власником телефону виявився неповнолітній мешканець Дарницького району столиці.

З’ясувалось, що його телефон взяв 15-річний однокласник та заради розваги зателефонував на 102 й повідомив про замінування школи.

Правоохоронці виявили неповнолітнього псевдомінера за місцем мешкання. Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України ­– завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: