У Києві накрили велику нарколабораторію психотропів із «товаром» на 50 мільйонів

11:53  |  26.09.2023
У Києві накрили велику нарколабораторію психотропів із "товаром" на 50 мільйонів

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Два «кухаря» та чотири дилери виготовляли й розповсюджували наркотичний засіб солі Альфа-PVP. За результатами обшуків правоохоронці вилучили близько 50 кілограмів наркотику, велику кількість каністр та пляшок з різними хімічним речовинами, психотропами та прекурсорами.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили та затримали організовану групу, яка виготовляла наркотики в приватному будинку. Зловмисниками виявились четверо чоловіків та двоє жінок, 1986, 1996, 1998 років народження.

Як повідомив начальник слідчого відділення відділу поліції № 1 Солом’янського управління поліції Тарас Москаленко, два «кухаря» обладнали нарколабораторію та виготовляли наркотики в приватному будинку, а інші четверо фігурантів, так звані дилери, розповсюджували їх на території столиці шляхом закладок:

«Під час обшуків за адресою нарколабораторії та місцями мешкання фігурантів ми вилучили близько 50 кілограм наркотичного засобу солей Альфа-PVP, велику кількість каністр та пляшок з різними хімічними речовинами, психотропами, три автомобілі, якими користувались зловмисники, мобільні телефони, фасувальні пакети, електронні ваги. Речові докази направлено на експертне дослідження», — додав поліцейський.

Фігурантів затримано у порядку ст. 208 Кримінального кодекс України. Двом організаторам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, зберігання чи збут наркотичних засобів вчинені організованою групою, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби в особливо великих розмірах.

Чотирьом дилерам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне зберігання чи збут наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб, якщо предметом таких дій були наркотичні засоби у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби.

Підозрюваним загрожує від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: