У Києві на Подолі горіла пам’ятка архітектури

12:31  |  04.08.2023
У Києві на Подолі горіла пам’ятка архітектури

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Пожежу у двоповерховому будинку ліквідували працівники ДСНС. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Слідчі кваліфікували подію, як умисне знищення майна, вчинене шляхом підпалу. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

До поліції Києва надійшло повідомлення про загоряння нежитлового двоповерхового будинку на вулиці Волоській. На місце події прибули рятувальники ДСНС та слідчо-оперативна група Подільського управління поліції, яка задокументувала злочин.

Пожежу протягом години ліквідували співробітники ДСНС. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Поліцейські провели огляд місця події, який зафіксували у процесуальних документах.

Відомо, що будинок, в якому відбулось загоряння, являється пам’яткою архітектури й містобудування місцевого значення.

За даним фактом слідчий Подільського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах.

Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до десяти років.

Також в рамках кримінального провадження призначено відповідні експертні дослідження та проводяться заходи по встановлення осіб, причетних до цього злочину.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: