У Києві хочуть закрити музей Булгакова

10:30  |  31.08.2022
Музей Булгакова

Секретаріат Національної спілки письменників України заявив про недопустимість функціонування в Києві музею російського письменника М.Булгакова, який ненавидів Україну і паплюжив її у своїх творах.

Джерело: Спілка письменників України

Замість цього Секретаріат НСПУ пропонує створити музей видатного українського композитора Олександра Кошиця, який мешкав у цьому будинку до 1906 року, і його заслуги як українського культурного діяча є дуже вагомими не лише для України, а й для всього світу.

Як відомо, нещодавно з фасаду жовтого корпусу Київського університету зняли пам’ятну дошку, присвячену російському письменнику Булгакову. Прохання про вилучення цієї дошки подала освітня організація «Експертний корпус», яка висвітлює культурно-історичні теми. Представники цієї організації довели, що Булгаков є ідеологом «русского міра».

Нагадаймо, що серед постраждалих від постійних обстрілів і бомбувань із боку росії є не лише українські громадяни, а й культурні заклади України – школи, бібліотеки, університети тощо, і деякі з них геть зруйновані й уже не підлягають відбудови.

Ось одна з цитат із красномовних з роману «Біла гвардія» (йдеться про гетьмана Павла Скоропадського): «Я б вашего гетмана за устройство этой маленькой Украины повесил бы первым!.. Кто запретил формирование русской армии? Гетман. Кто терроризировал русское население этим гнусным языком, которого и на свете не существует? Гетман. Кто развел всю эту мразь с хвостами на головах? Гетман…», — йдеться у заяві Спілки.

Там також додали, що функціонування музею Булгакова в наш час доводить протилежне: держава утримує й опікується закладом, який зберігає пам’ять про одного з найпідступніших ворогів України – Михайла Булгакова.

Тож, Спілка письменників пропонує закрити музей Булгакова, а всі музейні експонати передати на архівне зберігання в Національний музей літератури.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. Киевлянин 11:26 | 31.08.22

    Бред полнейший. Никогда не встречал «паплюження» в Мастере и Маргарите и Белой гвардии. Булгаков — известный писатель, которого ценят в Европе. Да и сам музей очень интересный. А вот Александра Кошица, к сожалению, мало кто знает.

  2. […] Раніше ми писали, що у Києві хочуть закрити музей Булгакова […]

  3. […] Національної спілки письменників України заявив про недопустимість функціонування в Києві музею російського письменника […]

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: