У Києві хочуть демонтувати 60 пам’ятних знаків, які пов’язані з росією

12:06  |  26.04.2022
У Києві хочуть демонтувати 60 пам'ятних знаків, які пов'язані з росією

У Києві планують демонтувати 60 пам’ятних знаків: пам’ятники, меморіальні об’єкти, меморіальні дошки та їх частини, — які пов’язані з російською федерацією та колоніальною спадщиною. Проєкт рішення зареєстрували в Київській міській раді за ініціативи депутаток Ксенії Семенової та Аліни Михайлової.

За словами Семенової, необхідно захистити культурний простір столиці та мінімізувати культурологічний вплив проросійського наративу на світогляд киян та гостей міста.

«У час повномасштабної війни росії проти України вкрай важливо завершити всі процеси декомунізації та дерусифікації у столиці», — зазначила вона.

Депутатка вважає за необхідне демонтувати пам’ятники та меморіали, які є колоніальною спадщиною окупаційних режимів, оскільки ті прагнули знищити українську незалежність та націю.

«Пам’ятні знаки, які символізують окупаційну спадщину, не мають жодного стосунку до визначних подій та героїв української історії. Вони нагадують лише про тоталітаризм та авторитаризм проти українського народу», — зауважила Михайлова.

До переліку з 60 памʼятних знаків, зокрема, потрапили памʼятники генералу Миколі Ватутіну, Миколі Щорсу та учасникам Січневого збройного протистояння 1918 року.

З повним списком можна ознайомитися тут.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: