У Києві експосадовець «Київзеленбуду» та директорка фірми закупили паркові світильники зі збитком у понад 630 тисяч гривень: учасникам злочинної схеми повідомлено про підозру

14:47  |  21.08.2024
У Києві експосадовець «Київзеленбуду» та директорка фірми закупили паркові світильники зі збитком у понад 630 тисяч гривень: учасникам злочинної схеми повідомлено про підозру

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Дії зловмисників кваліфіковані за двома статтями Кримінального кодексу – службова недбалість та пособництво у привласненні бюджетних коштів. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до п’яти або до восьми років відповідно. 

Джерело: Поліція Києва

Правоохоронці викрили злочинну схему з розкрадання бюджетних коштів під час капітального ремонту скверу у Деснянському районі.

Як розповіла слідча районного управління поліції Антоніна Васильєва, у 2023 році під час ремонтних робіт між 41-річним колишнім заступником керівника структурного підрозділу «Київзеленбуд» та 52-річною директоркою приватного товариства було укладено договір про закупівлю та встановлення комплектів освітлення на сонячних батареях:

«Втім вартість, яку комунальне об’єднання сплатило підряднику за поставлену продукцію, була значно завищена. При затвердженні актів приймання виконаних будівельних робіт, експосадовець не пересвідчився у реальній ринковій вартості опор зі світильниками й таким чином своїми діями спричинив місцевому бюджету збитків на суму понад 630 тисяч гривень».

Слідчі за процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури повідомили експосадовцю про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість. Директорці підрядної компанії вручено підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України – пособництво у привласненні чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах.

Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до п’яти або до восьми років відповідно.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: