У Києві автоінструктори МВС за гроші допомагали складати іспит на водіння, облаштувавши машини таємними педалями

15:54  |  18.12.2023
У Києві автоінструктори МВС за гроші допомагали складати іспит на водіння, облаштувавши машини таємними педалями

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру трьом працівникам приватних автошкіл та співробітнику одного з територіальних сервісних центрів МВС.

Джерело: Офіс генерального прокурора

За даними слідства, за грошову винагороду підозрювані пропонували слухачам автошколи демонструвати високі навички водіння під час складання практичного іспиту на право водіння транспортних засобів.

З цією метою вони облаштували навчальні машини додатковими педалями акселератора. Таким чином інструктори мали можливість самостійно керувати автомобілем, а майбутні водії лише крутили кермо, а у разі необхідності імітували перемикання коробки передач та за командою вмикали сигнали повороту. 

Інший учасник схеми – адміністратор територіального сервісного центру не помічав порушень та виставляв позитивну оцінку.

Вартість такої «послуги» становила 450 доларів США з людини.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали учасників схеми під час отримання чергової суми неправомірної вигоди – 450 доларів США.

Трьом працівникам приватних автошкіл інкриміновано надання неправомірної вигоди службовій особі та шахрайство (ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 190 КК України).

Адміністратору одного з територіальних сервісних центрів МВС у місті Києві – службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: