У Деснянському районі одне з озер оголошено ландшафтним заказником

09:00  |  28.10.2022
озеро Алмазне

У Деснянському районі «Озеро Алмазне» оголошено ландшафтним заказником місцевого значення. Територія заказника включає озеро та прибережно-захисну смугу біля нього площею 185,3 га. Відповідне рішення підтримали 86 депутатів Київради.

За словами депутатки Київської міської ради, секретарки постійної комісії з питань екологічної політики Євгенії Кулеби, наразі особливого значення набуває питання збереження сприятливого для життя та здоров’я людини довкілля, а також забезпечення населення рекреаційними ресурсами.

«Важливо зберегти цей острів біорізноманіття та охолодження як єдиний цілісний та взаємопов’язаний ландшафт з усіма його компонентами. У прибережній смузі озера ростуть три види рослин, які занесені до Червоної книги України. Також на території об’єкта мешкають плазуни, птахи та ссавці, які охороняються Бернською та Боннською конвенціями, – зазначила Євгенія Кулеба.

Депутатка додала, що потрібно створювати сприятливі умови для збереження унікальних природних об’єктів та цінних історичних екземплярів рослинного та тваринного світу в Києві.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: