У чотирьох районах Києва триває відновлення теплових мереж

12:30  |  21.09.2022
зима

Уряд Сполучених Штатів Америки передав труби і трубопровідну арматуру вартістю 1,3 млн доларів, що дозволить відновити централізоване теплопостачання для понад 20 000 мешканців Києва. 

Джерело: КМДА

Загальна довжина труб, наданих Урядом США через USAID Проєкт енергетичної безпеки, становить 11 кілометрів. Ця підтримка дасть змогу «Київтеплоенерго» реабілітувати зовнішні ділянки теплової мережі в місцях, які зазнали пошкоджень внаслідок ракетних ударів.

Передані труби – сталеві та полімерні, попередньо ізольовані, використання яких допоможе «Київтеплоенерго» зменшити технічні втрати і скоротити споживання газу. Строк експлуатації труб та супутніх матеріалів сягає 50 років. Низькі показники втрат теплової енергії відповідають стандартам Європейського Союзу.

Нові труби та з’єднувальні елементи дадуть змогу «Київтеплоенерго» мінімізувати час перебування квартир, будинків і нежитлових об’єктів без теплопостачання та гарячої води, і є лише частиною допомоги, яку Уряд США надає через USAID Проєкт енергетичної безпеки для відновлення централізованого теплопостачання в Києві та інших містах України.

Як зазначив під час заходу заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, Київ готується до опалювального сезону в посиленому режимі, залучає всі можливі ресурси та можливості. Розуміючи, що це буде дуже важкий період, крім планової регламентної роботи здійснюється запас резервного палива і джерел живлення, максимально залучається гуманітарна допомога міжнародних партнерів.

«Міська влада Києва висловлює вдячність Уряду США та USAID Проекту енергетичної безпеки за допомогу, що є надзвичайно цінною для Києва. Адже Проект реалізується у чотирьох районах Києва – Подільському, Шевченківському, Оболонському та Святошинському. Планується повністю замінити понад 11 км мереж гарячого водопостачання та опалення. Я впевнений, що з урахуванням допомоги партнерів і тих зусиль, які щодня докладають комунальні служби Києва для підготовки до наступного опалювального сезону, ми його пройдемо стабільно та надійно. Готуємось до гіршого, але твердо віримо в себе і свої сили», – сказав Петро Пантелеєв.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: