У Чорнобильській зоні зафіксували найбільшу пожежу від початку року

15:23  |  18.05.2022

Державне агентство України з управління зоною відчуження повідомляє про найбільшу за поточний рік пожежу масштабом більше 1 500 га в районі КПП «Зелений мис» в Опачичському лісництві.

Джерело: Державне агентство України з управління зоною відчуження

«Інформуємо, що суттєво підвищився рівень пожежної небезпеки у зв’язку із початком сухої, вітряної погоди, а також наявністю великої кількості мін та сигнальних ракет, залишених російськими окупантами, що вибухають, та стають додатковими джерелами пожеж.

На даний момент маємо найбільшу за поточний рік пожежу масштабом більше 1 500 га в районі КПП «Зелений мис» в Опачичському лісництві», — йдеться у повідомленні.

Крім того, відомо, що гасіння ускладнене вітром, обмеженими технічними ресурсами у зв’язку з наслідками окупації – викраденням та знищенням великої кількості техніки і пального, а також загрозою вибухів мін.

Водночас, у відомстві повідомляють, що радіаційний стан в межах контрольних рівнів.

«Можливе переміщення задимлення в сторону Вишгорода та Києва як від пожеж у зоні відчуження, так і від наявних пожеж біля Іванкова та с. Страхолісся за межами зони відчуження», — зазначили у агентстві.

З метою ефективного виявлення та боротьби з пожежами є термінові потреби у ресурсах.

Так, Державне агентство України з управління зоною відчуження просить небайдужу громадськість та приватний сектор за можливості допомогти наступним:

  1. Камери відеоспостереження – 360, зовнішні, IP, висока розподільна здатність, Hikvision або AXIS або Bosch або аналоги – 3-5 шт.
  2. Дрони-розвідники типу DJI Mavic 2/3 – 2-4 шт. (бажано з додатковими акумуляторами)
  3. Рації персональні типу Motorola DP 4401E (UHF 430-470 МГц, VHF 134-174 МГц, 5 Вт, 32 канали) – 20-50 шт. та автомобільні типу Motorola 4600E (25 Вт, 136-174 МГц) – 4-8 шт.
  4. Пальне – дизель та бензин у будь-якій кількості.

Раніше ми писали, що на Київщині палав ліс площею 45 гектарів

Читайте також: Окупанти починають вчити українську мову 

Читайте також: путін заявив про нові військові навчання

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: