Суд взяв під варту водія, з вини якого у Києві постраждало 26 осіб: у крові виявили наркотики

13:00  |  22.09.2022

Слідчі встановили, що керманич автомобіля «Mercedes-Benz» не дотримався безпечної дистанції та в’їхав у автобус, який рухався попереду. Внаслідок зіткнення 25 пасажирів та 4-річна дитина порушника отримали травми різного ступеню тяжкості.

Джерело: ГУ Нацполіції в Києві

Днями на Повітрофлотському проспекті у Солом’янському районі Києва сталася ДТП за участю маршрутки. На місці події працювали слідчі з розслідування ДТП столичного главку поліції та патрульні поліцейські. 

Слідством встановлено, що керманич автомобіля «Mercedes-Benz» не дотримався безпечної дистанції та в’їхав у маршрутний автобус, який рухався попереду. Внаслідок зіткнення водій автобусу не впорався з керуванням та вְ’їхав у електроопору. 

25 пасажирів громадського транспорту та малолітня дитина керманича отримали травми різного ступеню тяжкості та були госпіталізовані для надання необхідної допомоги до столичних лікарень. 28-річного водія легковика було затримано у порядку ст. 208 Кримінального кодексу України та поміщено до ізолятору тимчасово тримання. 

Окрім того, за результатами перевірки водія у медичному закладі лікарі виявили у нього в організмі заборонені речовини: амфетамін, кокаїн та марихуану, а також сильнодіючий лікарський препарат.

Відомості за даним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння та повідомили правопорушнику про підозру. 

21 вересня, Шевченківським районним судом міста Києва відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 3 225 300 гривень. Затриманому загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років. Досудове розслідування триває.

Раніше ми писали, що Нацполіція проводить обшуки у «Київзеленбуді»

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: