Столичному блогеру, що виправдовував збройну агресію рф в Україні, повідомили про підозру та заборонили користуватися соцмережами

12:53  |  20.02.2024
Столичному блогеру, що виправдовував збройну агресію рф в Україні, повідомили про підозру та заборонили користуватися соцмережами

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 39-річному столичному блогеру за фактами неодноразового поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України (ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Джерело: Київська міська прокуратура

Досудовим розслідуванням встановлено, що блогер, що називає себе політичним аналітиком, через  свої акаунти у соціальних мережах, зокрема у Telegram (6,5 тис. підписників), на платформі YouTube (26,4 тис. підписників) та у Twitter поширював матеріали, в яких виправдовував російську агресію проти України.

Зокрема блогер переконував свою аудиторію, що повномасштабне вторгнення в Україну розпочав не путін та росія, а президент США, і загалом, у всьому що відбувається — окупація частини українських територій, численні ракетні обстріли України — винні Сполучені штати. Саме такий наратив — улюблена тема російських пропагандистів. 

Висновками судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти опублікованих матеріалів містять висловлювання у формі заперечення збройної агресії рф проти України.

Солом’янським районним судом Києва підозрюваному обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Також за клопотанням прокурора йому заборонено користуватися власними сторінками у соціальних мережах та месенджерами.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: