Столичний стоматолог отримав 10 років тюрми за розбій, шахрайство й замахи на вбивство

16:34  |  12.12.2023
Столичний стоматолог отримав 10 років тюрми за розбій, шахрайство й замахи на вбивство

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Столичного лікаря-стоматолога за вчинення замахів на вбивство двох осіб та інших умисних злочинів засудили до 10 років ув’язнення.

Джерело: Київська міська прокуратура

Прокурор довів у суді, що з травня 2019 року по вересень 2020 року 35- річний обвинувачений, займаючись стоматологічною практикою, вводив пацієнтів в оману, повідомляючи їм хибну інформацію щодо необхідного обсягу медичного лікування. Таким чином зловмисник заволодів близько 400 тисячами гривень своїх пацієнтів.

У березні 2020 року лікар-стоматолог під приводом необхідності здійснення медичних процедур проник до житла 70-річної пацієнтки та викрав банківську картку, з якої надалі зняв 78 тис. гривень.

Надалі, бувши викритим цією ж потерпілою у шахрайстві, обвинувачений намагався заподіяти їй смерть від ураження струмом. Для цього він приніс електричні дроти до будинку, де вона проживала, та під’єднав їх до щитка біля її квартири.

Влітку того ж року обвинувачений, супроводжуючи додому іншу пацієнтку, застосував до неї сильнодійної речовини. Після цього користуючись її безпорадним станом, чоловік заволодів грошима та матеріальними цінностями останньої на загальну суму 63 тис. гривень.

Крім того, того ж року обвинувачений на ґрунті тривалих неприязних відносин скоїв замах на вбивство колишньої тещі.

Він навмисно пошкодив гальмівний шланг та систему газобалонного обладнання в її автомобілі, що надалі могло призвести до ДТП чи вибуху транспортного засобу. Бажаний для зловмисника результат не настав, оскільки потерпіла під час руху встигла здійснити екстрену зупинку автомобіля за допомогою ручних гальм.

Під час судового засідання з обрання запобіжного заходу чоловік  здійснював погрози життю прокурора, у зв’язку з чим йому додатково інкриміновано ч. 1 ст. 345 КК України.

За сукупністю доказів сторони обвинувачення вироком суду присяжних Голосіївського районного суду Києва обвинуваченого визнано винним у пред’явленому обвинуваченні.

За сукупністю злочинів йому призначено остаточне покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: