Столичний бізнесмен побудував собі котеджне містечко на базі оздоровчого табору

14:15  |  24.08.2022
Пуща Водиця

Директор одного з столичних товариств разом зі спільниками розробив злочинну схему заволодіння земельною ділянкою площею 4 га, яка розташована на території Пущі Водиці та належить до комунальної власності.

Джерело: Київська міська прокуратура

Для реалізації злочинного наміру посадовець використав договір оренди землі, укладений з Київрадою ще у 2007 році. Згідно документу товариство отримало у користування цю земельну ділянку для реконструкції та експлуатації майнового комплексу дитячого оздоровчого табору, який на ній розташований.

Однак, в порушення умов договору підприємець замовив проектну документацію, отримав дозволи та почав будівництво на цій території клубного містечка із 34 окремими житловими котеджами, які мав намір продати.

Будівництво цих котеджів та введення їх в експлуатацію також дозволило б учасникам схеми заволодіти вказаною земельною ділянкою.

Завдяки втручанню прокуратури злочинний намір на заволодіння земельною ділянкою не був реалізований, оскільки недобудовані об’єкти нерухомості та вказана земельна ділянка за клопотанням прокуратури була передана в управління АРМА, а на вказані об’єкти накладено арешт.

Дії посадовця кваліфіковано за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб).

Встановлюються інші особи, які причетні до злочину, для притягнення їх до відповідальності.

Раніше ми писали, що КМДА та НАБУ зупинили захоплення Оболонського острову

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: