Столичні правоохоронці викрили канал незаконного переправлення через кордон призовників

16:39  |  07.12.2022
Столичні правоохоронці викрили канал незаконного переправлення через кордон призовників

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зловмисник пропонував клієнтам різні схеми, за допомогою яких чоловіки призовного віку могли безперешкодно покинути межі України. Пакети документів обходилися ухилянтам від тисячі до семи тисяч доларів США. За такий «бізнес» чоловік може провести до дев’яти років за ґратами.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Слідчі Святошинського управління поліції за оперативного супроводження співробітників контррозвідки Головного управління Служби безпеки України та за процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури викрили чоловіка, який організовував незаконний перетин кордону. Правопорушник — раніше не судимий місцевий мешканець, 1984 року народження.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що фігурант через знайомих підшукував чоловіків призовного віку, які хотіли покинути межі держави.

Серед запропонованих схем безперешкодного перетину кордону: так званий «білий квиток» вартістю 7000 тисяч доларів США, оформлення групи інвалідності — 4000 тисячі доларів США та внесення в базу, як водія-волонтера для перевезення нібито гуманітарної допомоги строком на два тижні — 1000 доларів США.

В ході слідчих дій правоохоронці провели обшук у помешканні фігуранта, звідки вилучили беззаперечні докази, в тому числі 20 тисяч доларів США, отриманих від протиправної діяльності.

За погодженням зі Святошинською окружною прокуратурою слідчий Святошинського управління поліції повідомив чоловікові про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України — незаконне переправлення осіб через державний кордон України та готує клопотання до суду про обрання їй запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

В ході досудового розслідування встановлюються інші причетні до злочину особи, які підробляли документи та вносили неправдиві відомості у систему. Також правоохоронці встановлюють осіб, які встигли скористатися «послугами бізнесмена».

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: