Столичні медики врятували 200 дітей із отруєннями

16:15  |  05.10.2022
лікарня

Понад 200 дітей різного віку лише цього року потребували екстреної медичної допомоги та госпіталізації через отруєння токсичними речовинами.

Джерело: директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

«Як на мене, це, без перебільшення, жахливо. Адже майже у 100% випадків таких епізодів не сталося б, якби дорослі були уважнішими», – зазначила Валентина Гінзбург

На підтвердження своїх слів вона навела статистику щодо віку постраждалих. Лише з тих дітей, до яких виїжджали бригади столичних «швидких», третина – хлопчики та дівчата до 9 років, із яких більшість до 5 років. Найменшому постраждалому лише 11 місяців.

«Абсолютно різні, залишені дорослими в доступних місцях медикаменти, засіб від тарганів, гель для прання, капсули із пральним порошком, щуряча отрута – це те, що маленькі діти встигають донести до рота та проковтнути за лічені хвилини. У підлітків дещо інший «набір»: здебільшого вони труяться алкоголем або лікарськими засобами, що вживають у великій кількості», – розповіла Гінзбург.

Вона закликала мам і татусів, бабусь і дідусів бути пильними. Навіть короткочасне відволікання на телефон або домашні справи може коштувати їй життя. Саме через те і відбуваються отруєння, тяжкі опіки, падіння з вікон.

Раніше ми писали, що посадовця Дерспоживслужби затримали за вимагання хабаря

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: