Стало відомо, які пляжі Києва не придатні для користування

17:00  |  25.07.2022
водойми

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві провело дослідження, в межах виконання якого назвало пляжі придатні та непридатні для купання.

Джерело: Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві рекомендує не купатися у зв’язку з невідповідністю показників води водних об’єктів санітарним нормам на наступних пляжах:

«Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Троєщина», «Чорторий», «Галерний», «Вербний», «Пуща Водиця», а також у місцях (зонах) відпочинку «Біла», «Наталка», «Верхня», «Синєозерна», «Голуба», «Редьчина».

Крім того, у відомстві оприлюднили результати санітарно-мікробіологічних та санітарно-хімічних досліджень проб води водойм у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах Києва, де можливий відпочинок із купанням (далі — пляжі):

«Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Троєщина», «Чорторий», «Галерний», «Вербний», «Пуща Водиця» та в місцях (базах) масового відпочинку населення на водних об’єктах Києва, де можливий відпочинок без купання – «Біла», «Наталка», «Верхня», «Редьчина», «Синєозерна», «Голуба».

Досліджені проби води водних об’єктів не відповідають вимогам Гігієнічних нормативів якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення.

Проби води перевірялися за такими показниками:

💨запахи — вода не повинна набувати невластивих їй запахів інтенсивністю більше одного балу, які виявляються безпосередньо;
🧪водневий показник (рН) — не повинен виходити нормативне значення на межі 6,5 — 8,5;
🦠лактозопозитивні кишкові палички (ЛКП) — не більше 5000/дм3.

Раніше ми писали, що у Києві мешканцям видаватимуть продукти у разі ведення боїв на території міста

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: