Прокидайся смачно: шість місць, де поснідати у Києві

12:08  |  28.10.2019
Under Wonder

Under Wonder

Сніданок, здається, що може бути простіше? Нашвидкуруч складена канапка чи яйце “з димком” — вічна класика жанру, що не виходить з моди.

Насправді, ніхто навіть не здогадується як багато стоїть за цим,  знайомим кожному словом: гарячі ранкові зізнання у коханні, дівочі таємниці, щирі дитячі посмішки, батьківські поцілунки в лобик та обіцянки побачитись ще.

Сніданок — маленька дивовижна історія великих відкриттів, гастрономічний портал між нічними солодко-рожевими мареннями та реальним світом.

Наша добірка смачних місць, де можна поснідати в Києві — ваша перепустка в ідеальні ранки та веселкові дні.

Under Wonder

Under Wonder

Under Wonder

Про заклад: Under Wonder — ресторан з 10 річною історією та незабутнім італійським післясмаком. Місце, де аромати вишуканої кухні, під супровід живої музики, сплітаються в вишуканому танці з духом спокою та комфорту.  Знаходячись у центрі Києва, ресторан нагадує гастрономічне задзеркалля, якому не потрібні маски та метушня, тут зупиняються годинники, а задоволення сягає до безкінечності.

Шеф-кухар Андрій Гаврилюк вдихає в звичну книгу італійських традицій та рецептів власне натхнення та приправляє сучасним баченням.

Коли діють сніданки: з 6:00 до 12:00

Що подають:  “Київський” —   поєднання ніжних сирників, пухких оладок з яблук, вишуканих млинців начинених сиром та ароматною вишнею, медом та сметаною.

“Англійський”- смачні домашні ковбаски, сита оката яєчня( на основі двох яєць), хрумкий бекон, квасоля з додаванням овочів та тости.

Декілька варіацій приготування яєць: улюблений кожному омлет, скрембл та звична оката яєчня( на три яйця). З такими смачними доданками як: пекоріно, брі, пармезан, бергадер, моцарела; пряний лосось; томати, болгарський перець, цукіні, броколі, цибуля порей; бекон.

Аристократичні варіації вівсянки, трендовий чіа-манго пудинг на кокосовому молоці та корисні фруктові смузі.

Цінова політика:  від 68 грн до 210 грн

Адреса: вул. Велика Васильківська, 21

Телефон: +38098 203 43 94

100 років тому вперед

100 кроків тому вперед

100 кроків тому вперед

Про заклад: 100 років тому вперед — оселя українського духу та сучасної гастрономічної фантазії. Це місце, де над кожною тарілкою літають легенди та старовинні розповіді, що передаючись з уст в уста, потрапили в книгу рецептів шеф — кухаря закладу Євгена Клопотенка.

Якщо ви вважаєте, що в українській кухні немає екзотики, а найбільша феєрія смаку — це борщ, то в 100 років тому вперед вам залюбки подадуть на тарілці бджіл та зруйнують усі стереотипи.

Коли діють сніданки: цілий день

Що подають: повітряні сирні клюскі, ніжний пашот в хрумкому клярі, манна каша приправлена лляною олією, корисні гречані тости з судаком гравлакс або тоненьким беконом та класичний український омлет.

Цінова політика: від 95 грн до 150 грн

Адреса: вул. Володимирська, 4

Телефон: +38068 068 69 75

Adelle

Adelle

Adelle

Про заклад: Adelle — сучасне місто Тель-Авів, що залишило свій шматочок в ресторані братів Гусовських:  просторі вулиці, яскраве світло ліхтарів, звук годинникових стрілок та запаморочливі аромати в повітрі.

Тут кожен гість на своєму місці, для кожного Адель вірна приятелька, мама, яка вміє зберігати таємниці, посміхається при зустрічі, знайома з усією родиною та завжди чекає у гості.

Олексій Краковський — шеф-кухар ресторану, намагався створити ту кухню, яку зустрінеш в Тель-Авіві ба навіть кращу. Рецепти збережені в оригінальному варіанті, без адаптацій до українського споживача, що надає ізраїльській кухні Adele особливої смакової колористики.

Коли діють сніданки: з 7:40 до 12:00 в будні, з 9:00 до 13:00 в вихідні.

Що подають: Табуле з яйцем-пашот та зеленою тхіною, великий сніданок “Тель-Авів, я хабібі, Тель-Авів”, що складається з яєць ( на вибір), овочевого салату, тхіни, фети, оливок, хумусу, схугу та органічного вершкового масла; традиційні: шакшука із печеним перцем, зелена шакшука, хумус — боул, лабне та сабіх. Різновиди тостів, що представлені авокадо-тостом у піті чи на заквасному хлібі та французьким тостом з хали. Ситний сніданок з круасаном, українським рібайєм, голландським соусом та окатою яєчнею; солодкі та ніжні сирники з кокосовим згущеним молоком та омлет з цвітною капустою.

Цінова політика: від 145 грн до 315 грн

Адреса: вул. Велика Васильківська, 29

Телефон: +38063 132 78 90

Чорноморка

Чорноморка Киев

Чорноморка

Про заклад: Мережа гастролавок Чорноморка наче шумний морський берег, де на фоні звука розкривання мідій, завжди пахне свіжою рибою, люди щиро усміхнені, а ти неймовірно щасливий.

Яскравими ознаками мережі є: свіжість, якість, доступність та різноманіття. На даний момент Чорноморка відкрила ще свої двері у вигляді моноформатів  Селедочная та Анчоусная.

Коли діють сніданки: з 8:00 до 12:00 в будні, з 9:00 до 14:00 у вихідні.

Що подають: млинці з макреллю та ніжним картопляним пюре, кукурудзяна каша з лангустинами, омлет з устрицями, вівсяна каша з вугрем, картопляні оладки з фореллю слабкої солі, запіканка з окунем та креветочною рибою, шакшука з мідіями, хумус зі щупальцями кальмарів, сирники з бебі гребінцями у вершковому соусі.

Варіації з хрусткими тостами: чорноморська акула під соусом Дор Блю, макрель під соусом з волоського горіха, печінка мінтая на пюре з авокадо.

Цінова політика: від 85 до 217 грн

Адреса і телефон: вул. Ярославська, 5/2, +38067 95 40 505

вул. Гончара, 15/3, +38067 81 40 505

вул. Велика Васильківська, 49А +38098 954 505

MOCCO boutique restaurant

MOCCO boutique restaurant

MOCCO boutique restaurant

Про заклад: MOCCO boutique restaurant схожий на розкішну ювелірну прикрасу, з ідеальними лініями, кольорами, вишуканим дизайном та просто неможливістю відірвати очей. Заклад вражає своїм блиском та гастрономічними барвами ще з 2003 року.

Шеф-кухар ресторану Марієтта Шевчук працювала з кухнею MOCCO з моменту відкриття дверей, приносячи щодня сюди нові ідеї та бажання, подорожуючи разом з кухнею у серці та наповнюючи її щораз новими враженнями.

Сніданки: особливістю сніданків в MOCCO можна сміливо назвати корисні позиції, що не містять цукру та глютену.

Коли діють сніданки: з 7:00 до 13:00 в будні, з 10:00 і весь день у вихідні

Що подають: три варіації боулів: тунець, кіноа, боби едамаме, авокадо, хіяші, морква, огірок; чіа, кокос, манго, полуниця, ожина, пітахайя та кленовий сироп; льон, малина, банан, лохина, кокосові чіпси, кленовий сироп. Ще безглютенові та без цукру сніданки: яйце пашот з авокадо і кіноа, що подається з лососем слабкої солі, припущеним аспарагусом та органічними пластівцями з чорного рису. На сніданок ви також можете скуштувати ранковий бульйон з фазана із равіолі, французький омлет з шинкою та сиром та навіть сосиски з індички з картоплею Вітелот, зеленим салатом з авокадо, томатами та кешью.

Цінова політика: від 128 грн до 298 грн

Адреса: вул. Хрещатик, 15/4

Телефон: +38044 230 92 30

Хлебный

Хлебный Киев

Ресторан Хлебный

Про заклад: “Хліб усьому голова”  — народне прислів’я та істина життя нового формату поєднання кафе та пекарні. Хлебный — це історія про щиру любов до хліба, його плекання та розвиток пекарської культури в Україні. Місце, в якому можна втратити свідомість від божевільного танцю ароматів випічки та кави. За частину хлібної ароматики та солодкого післясмаку відповідає Владислав Марчук, за соло кавових ароматів відповідає чинний чемпіон Світу з приготування джезви — Слава Бабіч.

Коли діють сніданки: цілий день

Що подають: різновиди пухких англійських маффінів: з вітчиною та свіжими томатами, з ароматним лососем, зі скремблом та навіть з популярним та корисним авокадо. Поживні манна та вівсяна каша на солодкому кокосовому молоці та, звісно ж, сирнички. Для тих, кому важко вранці прокинутись Хлебный пропонує поснідати легким бульйоном.

Адреса і телефон: вул. Велика Васильківська, 67, +38044 334 68 45

вул. Шота Руставеллі, 16, +38044 466 07 04

вул. Хрещатик, 32, +38044 466 05 04

Ольга Шурко

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: