Смертельна ДТП на блокпосту: київські слідчі повідомили про підозру водію

16:49  |  25.07.2023
Смертельна ДТП на блокпосту: київські слідчі повідомили про підозру водію

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Слідчі підготували клопотання до суду щодо тримання підозрюваного під вартою та призначили ряд необхідних експертиз.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Сьогодні опівночі 23-річний керманич автомобіля «Фольксваген» на проспекті Берестейському на великій швидкості скоїв наїзд на двох бійців Національної Гвардії України, після протаранив ще дві автівки, в одній з яких перебував військовий.

Внаслідок автопригоди загинув 49-річний солдат, а його товариш потрапив до лікарні з травмами різного ступеня тяжкості. Ще одному постраждалому надали допомогу на місці.

Фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та перевірили на стан алкогольного сп’яніння приладом «Драгер».

Слідчі столичної поліції за погодженням із Київською міською прокуратурою повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Наразі поліцейські підготували клопотання до суду щодо обрання фігурантові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі проводять досудове розслідування та призначили відповідні експертизи, аби встановити усі обставини трагічної автопригоди.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: