Слідчі повідомили про підозру військовому рф за зґвалтування жінки під час окупації Київщини

18:45  |  28.02.2023
Слідчі повідомили про підозру військовому рф за зґвалтування жінки під час окупації Київщини

Фото: npu.gov.ua

Водночас поліцейські ідентифікували ще трьох окупантів, які також вчиняли акти сексуального насильства щодо потерпілої.

Джерело: Управління комунікації Національної поліції України

Поліцейські встановили, що під час окупації Київщини окупанти розмістили бойову техніку на території Бучанської міської територіальної громади.

Російські військові розграбовували майно місцевих жителів, погрожували фізичною розправою, контролювали їх переміщення в межах населеного пункту, а також проводили рейди по домоволодіннях.

Під час одного з таких рейдів, військовослужбовці рф зайшли до помешкання, де проживала жінка, її літня мати та малолітня донька. Озброєні загарбники наказали жінці вийти з ними до гаражного приміщення, а у випадку відмови, погрожували зґвалтувати її малолітню доньку.

У гаражі заступник командира бойової машини 37-мої окремої гвардійської мотострілецької Донської Будапештської Червоного прапора ордена Червоної Зірки бригади старший сержант зґвалтував жінку.

Інші військові рф в цей час залишились на вулиці з метою подолання можливого опору з боку родичів та сусідів потерпілої.

Через декілька днів фігурант — мешканець республіки бурятії — знову прийшов до помешкання потерпілої та повторно вчинив акт сексуального насильства щодо неї.

Наразі слідчим вдалося ідентифікувати воєнного злочинця та зібрати неспростовні докази його причетності до інкримінованого злочину.

На даний час слідчі управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту ГСУ Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.1 ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники СБУ.

Водночас слідчі Нацполіції ідентифікували ще трьох військових рф, які також вчиняли акти сексуального насильства щодо потерпілої.

Після зібрання доказової бази, військовим рф буде повідомлено про підозру.

За вчинення вказаних злочинів фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Слідчі дії тривають.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: