Слідчі оголосили про підозру ще одному фігуранту, причетному до розкрадання коштів на будівництві Подільського мосту

19:28  |  05.09.2023
Слідчі оголосили про підозру ще одному фігуранту, причетному до розкрадання коштів на будівництві Подільського мосту

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Заступника директора комунального підприємства «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва» підозрюють у службовій недбалості, через те, що він допустив закупівлю будівельного матеріалу за завищеними цінами. Сума збитків сягає близько 6,5 мільйонів гривень.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

В рамках відкритого кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, правоохоронці викрили ще одного посадовця, службова недбалість якого призвела до розтрати бюджетних коштів на будівництві Подільського мостового переходу.

Слідством встановлено, що в червні цього року заступник директора комунального підприємства «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва» отримав від підрядної та субпідрядної організації акти прийому виконаних будівельних робіт з влаштування земельного полотна на ділянці дамби Русанівських садів до бульвару Перова.

Втім, підозрюваний через несумлінне виконання своїх службових обов’язків, не перевіривши кон’юнктуру ринку на будівельний матеріал, підписав зазначені акти із необґрунтованим завищенням ціни на річковий пісок.

Внаслідок дій останнього будівництво стало «дорожчим» на 6,5 мільйонів гривень.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури слідчі оголосили порушнику про підозру у вчиненні злочину.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному проваджені триває. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: