«Швидші ніж балістичні ракети»: космічні прибульці чи секретні військові розробки в небі над Києвом

19:09  |  17.05.2023

Одне з недавніх досліджень київських астрономів викликало справній фурор та потрясіння у всьому світі. Прихильники теорій про позаземне життя побачили в звичайній науковій статті, здавалося б, щось нереальне — космічних прибульців.

Проте, науковці зовсім не заперечили їх домисли, а навіть підтвердили, що ті об’єкти, за якими вони спостерігали, дійсно могли бути позаземними істотами, які вторгалися в атмосферу Землі. Вони були швидші за балістичні ракети, недосяжні для спостереження та навіть, можливо, слідкували за нами і нашими діями.

Невловимі для людей явища

Обєкти зафіксовані над києвом
На фоні зростання людського інтересу до неопізнаних літаючих об’єктів та виявлення Пентагоном нерукотворних апаратів, які можуть становити небезпеку для людства, українські вчені теж зацікавилися даним питанням.

В статті під назвою «Unidentified aerial phenomena I» вчені Головної астрономічної обсерваторії НАН України стверджують, що неодноразово фіксували неопізнані літаючі об’єкти в небі над Києвом. До того ж, їх кількість була незліченна. Допомогли їм в цьому метеорологічні станції, які розташовані на відстані 120 км один від одного у місті Київ та в селі Винарівці відповідно.

Дослідники пояснили, що невідомі аномалії, повітряні та космічні об’єкти є глибоко прихованими феноменами, їх неможливо побачити неозброєним оком або ж зафіксувати з використанням звичайних засобів фото- та відеозйомки, для цього потрібне спеціально налаштоване обладнання.

«Око не фіксує явища, які тривають менше однієї десятої секунди», — йдеться в статті.  «Щоб розпізнати подію, потрібно чотири десятих секунди.  Звичайні фото- та відеозаписи також не зафіксують це явище. Щоб виявити UAP, потрібно точно налаштувати обладнання: витримку, частоту кадрів і динамічний діапазон».

«Ми розробили спеціальну техніку спостереження, яка враховує високі швидкості спостережуваних об’єктів», — йдеться у статті. Багато хто наполягає, що це ракети, дрони, чи щось інше, пов’язане з війною. Але вчені наполягають, що їх природа цих явищ «неясна».

Швидші ніж балістичні ракети

Космічні обєкти
Вчені розділили явище, яке вони спостерігали, на дві різні категорії: космики та фантоми. «Космики – це об’єкти, яскравіші за фон неба, які називаються іменами птахів (стриж, сокіл, орел)», – йдеться у дослідженні. «Фантоми — це повністю чорні тіла, які не випромінюють світла, а поглинають все випромінювання, що на них падає».

Ці темні об’єкти стають видимими через ефект Релеєвського розсіювання. Вони спостерігаються у тропосфері на відстанях до 10-12 км. Рухаються вони як одиночно, так і середніми та великими групами. Їх розміри знаходяться в межах між 3 та 12 метрами, а швидкість сягає до 15 км/с. Це приблизно вдвічі швидше, ніж швидкість польоту балістичної ракети.

Читайте також: «Космос наш»: где в Киеве можно почувствовать себя космонавтом

Літають, як до себе додому

нло в Яблунівці
У селі Яблунівка, розташованому в Макарівському районі Київської області, місцеві мешканці вперше зафіксували невідомі літаючі об’єкти ще в 1980-х роках. Про летючі тарілки повідомляли самі селяни. Зараз говорять, що почалася нова хвиля.

Саме тому у 2005 році було вирішено відновити там дослідження аномальної зони і встановити моніторинговий комплекс Центру вивчення аномалій «Зонд». У березні 2020 року цей комплекс знову зафіксував невідомий літаючий об’єкт, який на той момент було складно ідентифікувати.

Дослідження явищ, пов’язаних з неопізнаними літаючими об’єктами (UFO), є складним завданням, оскільки причини їхніх появи можуть бути різними — від природних явищ до технологічних апаратів, спостережень планет або навіть дронів. Іноді такі явища можуть бути пояснені подальшими дослідженнями, а іноді залишаються загадковими.

Читайте також: Леонид Каденюк – первый космонавт независимой Украины, гордость Киева и всего мира

«Воно» спостерігає за людством

Невідомий космічний обєкт
Ексрадник голови Державної космічної агенції Андрій Колесник зауважує, що існує певна закономірність. Збільшення таких невпізнаних явищ дуже часто спостерігають над тими зонами, в яких відбуваються певні небезпечні події — війни, катаклізми, певні дії пов’язані з ядерними бактеріологічними або хімічними об’єктами.

Таким чином, «воно» начебто спостерігає за тим, як людство може себе занапастити, і у певний момент може втрутитися — є така теорія, є таке припущення, що і таке можливо. Тому, коли йдеться про Україну, де зараз йдуть активні бойові дії, де стоять питання атомних станцій, то, звичайно, кількість таких невпізнаних атмосферних явищ зросла.

Секретні військові розробки

невідомий обєкт в небі
У квітні 2020 року Військово-повітряні сили США опублікували відео з НЛО, яке було зняте під час спостереження пілотами у Тихому океані. Об’єкт, що нагадував маленьку білу м’ятну цукерку, рухався швидко та хаотично, без видимих ознак традиційного керування польотом.

Один пілот описав це «маленьким білим об’єктом, схожим на хрестики-нулики», маючи на увазі подовжені білі м’ятні цукерки: «І це саме те, на що він був схожий, за винятком, що рухався дуже швидко та хаотично. І ми не могли передбачити, у який бік він повернеться, чи як він буде маневрувати. У нього не було видимих слідів диму чи двигуна».

Американський журналіст Метью Гаулт з видавництва VICEП пов’язав появу подібних об’єктів зовсім не з космічними прибольцями, а з можливими військовими розробками інших країн (росії, Китаю), але його твердження не були підкріплені конкретними доказами.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: