Схрон зброї та боєприпасів: у Києві викрили чоловіка

13:00  |  27.09.2023
Схрон зброї та боєприпасів: у Києві викрили чоловіка

Фото: kyiv.npu.gov.ua

За результатами обшуків у фігуранта правоохоронці вилучили ракети, автомат, гранати, набої та інші боєприпаси. Вилучене направлено на проведення судово-балістичної експертизи. Чоловіку загрожує до семи років тюремного ув’язнення.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

В ході проведення операції «Зброя та вибухівка» співробітники відділу управління карного розшуку поліції Києва спільно з правоохоронцями Подільського управління поліції провели комплекс оперативних заходів та викрили чоловіка, який у квартирі та гаражі зберігав схрон зброї та боєприпасів.

Слідчо-оперативна група задокументувала злочин.

За ухвалою слідчого судді правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання порушника та в його гаражі.

У результаті поліцейські виявили значну кількість зброї, боєприпасів та вибухових речовин: ракети, переносний протитанковий комплекс, протитанкові гранати, автомат, майже 1700 патронів різного калібру, шість гранат Ф-1, дві ручні кумулятивні гранати, саморобний вибуховий пристрій, сигнальна міна, димові шашки, гранатометні постріли та інше.

Правопорушником виявився 56-річний киянин, його було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Незаконне озброєння вилучено та направлено на судово-балістичну експертизу.

За даним фактом слідчим відділом Подільського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами.

Вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру, йому загрожує від трьох до семи років тюремного ув’язнення.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: