Шість мільйонів збитків бюджету столиці на реконструкції дамб Бортницької станції аерації: поліція розпочала кримінальне провадження

16:52  |  23.08.2023
Шість мільйонів збитків бюджету столиці на реконструкції дамб Бортницької станції аерації: поліцейські Києва розпочали кримінальне провадження

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Слідчі провели обшуки у службових приміщеннях «Київбудреконструкції». Працівники підприємства здійснили розкрадання мільйонів гривень з міського бюджету уклавши договір з підрядним підприємством про будівельні роботи за завищеними цінами.  

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Слідчі Дарницького управління поліції за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва провели обшуки у службових приміщеннях комунального підприємства «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція».

Встановлено, що у березні 2023 року комунальне підприємство за результатами тендеру уклало договір з підрядним підприємством на проведення проєктно-вишукувальних робіт по об’єкту «Реконструкція дамб мулових полів № 1 та № 2 Бортницької станції аерації» за завищеними цінами.

Згідно з висновками судової будівельно-технічної експертизи –  вартість робіт завищено на понад 6 мільйонів гривень.  

Під час проведення обшуків у офісних приміщеннях правоохоронці вилучили оригінали документів щодо проведеної закупівлі, кошториси, акти виконаних робіт та інші документи, які мають значення для розслідування.

Факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Тривають слідчі дії. 

Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: