Шахрайство та підбурювання до надання неправомірної вигоди: у столиці затримали адвоката

11:23  |  23.10.2023
Шахрайство та підбурювання до надання неправомірної вигоди: у столиці затримали адвоката

Фото: kyiv.npu.gov.ua

10 000 доларів США, які адвокат просив нібито для позитивного рішення у справі, насправді мав намір лишити собі. Наступні вісім років він може провести за ґратами.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Слідством встановлено, що до адвоката звернувся знайомий щодо консультації з вибору позиції та тактики у справі за позовом дружини про усунення осіб від права спадкування, яка надалі може привести до отримання позитивного рішення.

Отримавши всі необхідні відомості про справу, яка перебуває на розгляді у Голосіївському районному суді міста Києва, адвокат підбурив знайомого до надання неправомірної вигоди судді.

За 10 тисяч доларів США він обіцяв допомогти у рішенні про усунення осіб від права спадкування на користь його дружини. Проте жодних дій на користь знайомого вчиняти не збирався, а кошти мав намір залишити собі.

Під час зустрічі й отримання вказаної суми неправомірної вигоди, правоохоронці затримали уродженця Черкащини, 1978 року народження, у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190 — закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненого у великих розмірах та ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 — схиляння до обіцянки та надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Також слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: