СБУ затримала у Києві колаборанта, який допоміг росіянам перейменувати вулиці на тимчасово окупованій Луганщині

10:12  |  28.12.2022
СБУ затримала у Києві колаборанта, який допоміг росіянам перейменувати вулиці на тимчасово окупованій Луганщині

Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника у ході багатоетапних слідчо-оперативних дій у Києві та звільнених територіях сходу України. Зловмисником виявився колишній керівник комунального підприємства у тимчасово окупованому Сватовому на Луганщині.

Джерело: СБУ

Після захоплення українського міста він одним з перших підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

За це його призначили очільником створеного агресором місцевого «муниципального унитарного предприятия по благоустройству».

Перебуваючи на «посаді» він допомагав окупаційній адміністрації організовувати «масові» заходи й поставні телесюжети на підтримку збройної агресії рф.

Також виконував вказівку москви щодо перейменування вулиць захопленого міста «радянськими» назвами.

Для цього особисто підписував відповідні «розпорядчі» документи та контролював процес «совєтизації» міської інфраструктури.

Втім, під час контрнаступу ЗСУ колаборант втік до країни-агресора, де з вересня цього року переховувався від правосуддя. Але згодом вирішив непомітно повернутися в Україну і «загубитися» в столиці нашої держави.

Однак співробітники СБУ своєчасно викрили плани зловмисника, встановили маршрути його переміщення і затримали у Києві.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарчих функцій, в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: