СБУ затримала проросійського агітатора, який є колишнім учителем Київського ліцею

14:19  |  21.07.2023
СБУ затримала проросійського агітатора, який є колишнім учителем Київського ліцею

Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки заблокувала у Києві прихильника рашизму, які виправдовували збройну агресію рф проти України. Зловмисник повторював наративи кремля в ефірах російських медіа, а також під час спілкування серед своїх знайомих.

Джерело: Пресцентр СБУ

У Києві викрито колишнього викладача одного з ліцеїв Києва. Серед своїх колишніх учнів він пропагував ідеї священника-блогера РПЦ Андрія Ткачова, якому СБУ раніше повідомила про підозру за заклики до знищення українських міст.

Також він намагався нав’язувати постулати рашизму під авторством російського псевдоісторика Євгена Спіцина, який заперечував існування України як суверенної держави.

Крім того, ворожий пропагандист схиляв знайомих громадян призовного віку «відкошувати» від служби у лавах Сил оборони й вихваляв очільників кремля.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили зраднику про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 8 років увʼязнення.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: