СБУ передала ЗСУ військове спорядження на суму 15 млн грн, яке хотіли продати у Києві

16:30  |  08.08.2022
СБУ затримала самопроголошеного голову Димерської ОТГ

За ініціативи СБУ українським захисникам передано військове спорядження на понад 15 млн грн.

Джерело: СБУ

Служба безпеки запобігла незаконному продажу у Києві оптової партії захисного спорядження, яке призначалося для потреб українських військ. Серед вилученого у зловмисників – сотні одиниць бронежилетів, шоломів, оптичних пристроїв та приладів нічного бачення.

Наразі конфісковану продукцію вартістю більше 15 млн грн передано підрозділам ЗСУ і Тероборони. Це стало можливим завдяки реагуванню СБУ спільно з Бюро економічної безпеки, які викрили незаконну оборудку у червні.

Тоді правоохоронці ліквідували масштабну схему нелегального збуту військового спорядження та амуніції, які ввозили з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги для Сил оборони України.
Для реалізації оборудки її учасники вносили недостовірні відомості до митних декларацій.

Кінцевими отримувачами продукції вказували військові підрозділи нашої держави, а гроші на придбання імпортних товарів збирали у родичів українських захисників і волонтерів.
Проте замість безкоштовної передачі відповідного спорядження на потреби оборони зловмисники збували його громадянам за штучно завищеними цінами. Покупців підшукували на спеціалізованих інтернет-платформах та в соцмережах.

Отримані «прибутки» виводили у тінь через афілійовані комерційні структури. Встановлено, що протиправну діяльність організували двоє мешканців Дніпропетровської області, які після повномасштабного вторгнення рф втекли з України, використавши підроблені документи.
За матеріалами СБУ, їм повідомлено про підозри у вчиненні злочинів. Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх учасників махінацій.

Раніше ми писали, що в Україні побудують завод з виробництва «Байрактарів»

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: