Рятувальників навчають боротися із НС пов’язаними із хімічними та радіаційними забрудненнями

11:00  |  29.09.2022
ДСНС

У Києві проходять навчання хіміків-дозиметристів чергових караулів пожежно-рятувальних підрозділів.

Джерело: Головне управління ДСНС України у м.Києві

«На базі Київських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (вищої категорії) навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності міста Києва проводяться навчання столичних рятувальників з метою вдосконалення їхньої фахової підготовки та підвищення готовності чергових караулів пожежно-рятувальних підрозділів щодо реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані із радіаційним, хімічним забрудненням, а також набуттям практичних навичок щодо користування приладами радіаційно-хімічної розвідки», — пишуть у відомстві.

Рятувальникам також було продемонстровано під час практичної частини заняття захисний одяг, спорядження та засоби індивідуального захисту органів дихання, за допомогою якого проводиться розвідка та обстеження зони радіоактивного ураження.

У ДСНС наголошують, що для рятувальників такі навчання є вкрай важливими та необхідними, для успішної ліквідації можливих аварій, пов’язаних із викидами небезпечних хімічних речовин.

На останок, кожному рятувальнику було вручено посвідчення про проходження функціонального навчання (підвищення кваліфікації цільового призначення) у сфері цивільного захисту.

Раніше ми писали, що «ЦКС» запрошують на безплатну лекцію про оплату комуналки

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: