Розтратила 1,3 мільйона гривень на закупівлі стільців для укриттів: столичні правоохоронці повідомили про підозру посадовиці

13:54  |  21.09.2023
Розтратила 1,3 мільйона гривень на закупівлі стільців для укриттів: столичні правоохоронці повідомили про підозру посадовиці

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зловмисниця, бувши особою уповноваженою займатись публічними закупівлями, придбала для укриттів Дніпровського району інвентар за завищеною вартістю. Раніше жінці повідомили про підозру через розтрату 460 000 гривень на купівлі овочерізок. За скоєне посадовиці загрожує до дванадцяти років в’язниці.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці зібрали необхідну доказову базу та повідомили про підозру столичній посадовиці, яка завдала державі понад 1,3 мільйона гривень матеріальної шкоди.

Жінка, перебуваючи на керівній посаді, скористалась своїм службовим становищем та придбала для облаштування укриттів Дніпровського району стільчики за завищеною ціною.

Посадовиця знехтувала тим, що комерційна пропозиція учасника публічних закупівель не відповідала ринковій, а умови договору суперечили інтересам держави.

Відповідно до ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах, фігурантці загрожує до дванадцяти років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше правоохоронці повідомили жінці про підозру за фактом розтрати 460 000 гривень бюджетних коштів при закупівлі овочерізок для укриттів за завищеною вартістю.

Тоді, суд обрав порушниці запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на два місяці, а також відсторонив від займаної посади на такий саме термін.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: