Розтрата 1 млн грн на закупівлі огорожі: підозрюють посадовців підприємства, підпорядкованого «Київавтодору»

16:28  |  23.01.2024
Розтрата 1 млн грн на закупівлі огорожі: підозрюють посадовців підприємства, підпорядкованого "Київавтодору"

Фото: t.me/kyiv_pro_office

Двох посадовців комунального підприємства «ШЕУ по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району Києва», а також керівника приватної фірми підозрюють у розтраті близько 1 млн гривень зі столичного бюджету при закупівлі пішохідної огорожі.

Джерело: Київська міська прокуратура

Зокрема, правоохоронці повідомили про підозру головному інженеру і майстру дільниці комунального підприємства, а також підряднику.

Їм інкримінують розтрату бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, між КП «ШЕУ Святошинського району м. Києва» та приватним товариством був укладений договір на закупівлю дорожнього обладнання — пішохідної огорожі.

Компанія отримала гроші за товар, але дорожнє обладнання не було поставлене до комунального підприємства. Через такі дії бюджет Києва зазнав збитків на суму близько 1 млн гривень.

Після оголошення посадовцям КП і підприємцю підозри у привласненні майна вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів.

У разі доведення вини їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: