Розкрадання понад 12 мільйонів на закупівлі запчастин для карет швидкої: трьом експосадовцям «Київмедспецтранс» оголошено про нові підозри

12:46  |  08.04.2024
Розкрадання понад 12 мільйонів на закупівлі запчастин для карет швидкої: трьом експосадовцям «Київмедспецтранс» оголошено про нові підозри

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зловмисники, діючи спільно з директорами приватних фірм-постачальників, заволоділи бюджетними коштами та придбали запчастини за завищеними цінами. Аби приховати факт незаконної оборудки, службовці ініціювали проведення експертиз щодо відповідності закупівельних цін ринковим, та перерахували близько 290 тисяч гривень експертній державній установі в очікуванні «позитивного» висновку. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Влітку минулого року правоохоронці викрили трьох посадовців «Київмедспецтранс» у заволодінні бюджетними коштами.

Правоохоронці встановили, що керівник зазначеної організації спільно зі своїм заступником та начальником служби з матеріально-технічного забезпечення, перебуваючи у змові з директорами фірм-постачальників, закупили запчастини для карет «швидкої» за ціною, завищеною на понад 12 мільйонів гривень.

Надалі, аби приховати факт незаконної оборудки, фігуранти ініціювали проведення експертизи щодо відповідності закупівельних цін ринковим.

Для цього порушники направили до експертної державної установи заздалегідь підроблені документи від нібито імпортерів та очікували на «позитивний» результат. За вказану послугу по договорах вони сплатили близько 290 тисяч гривень бюджетних коштів.

За цим фактом слідчі наразі повідомили службовцям про підозру за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, що раніше поліцейські, одразу після викриття злочинної схеми, повідомили фігурантам про підозри за ч. 43 ст. 191 (розтрата майна), ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358 (підробка документів), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 368-4 (підкуп особи) та ч. 2 ст. 384 (введення в оману) Кримінального кодексу України.

Слідство у вказаному кримінальному провадженні триває, санкція найбільшого покарання передбачає до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: