Розікрали понад 3 мільйони бюджетних коштів на реконструкції дитячої лікарні: у столиці оголосили про підозру службовій особі та підприємцю

14:56  |  08.03.2024
Розікрали понад 3 мільйони бюджетних коштів на реконструкції дитячої лікарні: у столиці оголосили про підозру службовій особі та підприємцю

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації та будівельна компанія уклали договір про проведення реконструкції одного з відділень центру «Дитяча лікарня». Однак, внаслідок службової недбалості та службового підроблення з боку обох сторін вчинено розтрату держкоштів, яка вираховується мільйонами гривень.

Джерело: Поліція Києва

Порушниками виявилися посадовець Департаменту регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації та директор будівельної компанії.

Досудовим розслідуванням встановлено, що між Департаментом регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації та будівельною компанією було укладено договір про проведення реконструкції одного з відділень центру «Дитяча лікарня» Броварської багатопрофільної клінічної лікарні.

Однак, у сторін виник злочинний умисел щодо вчинення розтрати бюджетних грошей, виділених на реконструкцію будівлі. Відтак, субпідрядна компанія виконала роботи не в повному обсязі, а директор підрядної будівельної компанії підписав акт приймання виконаних будівельних робіт, хоча в ньому були внесені неправдиві відомості щодо обсягу та вартості виконаної роботи.

Своєю чергою, посадовець Департаменту регіонального розвитку проявив службову недбалість під час здійснення технічного нагляду та прийняття робіт на об’єкті.

Внаслідок злочинних дій правопорушників вчинено розтрату бюджетних коштів у розмірі 3 111 358 гривень.

Слідчі оголосили фігурантам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених Кримінальним кодексом України, а саме: ч. 5 ст. 191 — розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 — службове підроблення та за ч. 2 ст. 367 – службова недбалість.

Максимальне покарання за вчинення зазначених кримінальних правопорушень передбачає до 12-ти років ув’язнення.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: