Розбійний напад на обмінник у центрі столиці: поліцейські Києва протягом доби затримали нападника

15:03  |  01.03.2024
Розбійний напад на обмінник у центрі столиці: поліцейські Києва протягом доби затримали нападника

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Коли працівниця обмінника прийшла на роботу, слідом за нею до приміщення проник зловмисник. Він погрожував жінці пістолетом, завдав їй ударів в груди та в обличчя, штовхнув на підлогу. Нападник забрав усі кошти з каси й втік, однак вже ввечері його затримали співробітники карного розшуку. 

Джерело: Поліція Києва

До поліції Києва надійшло повідомлення про розбійний напад на пункт обміну валют, розташований у підземному переході.

Як розповів начальник відділу поліції № 1 Шевченківського управління поліції Олег Ромаскевич, для розшуку ймовірного підозрюваного були залучені усі служби поліції:

«Касир розповіла нам, що коли вона прийшла на роботу за нею зайшов чоловік, який дістав пістолет й погрожуючи зброєю вдарив її в груди та обличчя, потім забрав готівку й втік. Оперативники з залученням аналітиків кримінального аналізу та за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення №1 відпрацювали місцевість, встановили маршрут руху зловмисника та затримали його на території Київської області. Щоб не бути викритим, зловмисник навіть трохи змінив свою зовнішність. Нападником виявився уродженець міста Донецьк, 1983 року народження, який розшукувався правоохоронними органами за вчинення аналогічного злочину на території Донецької області».

Фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі, за процесуального керівництва окружної прокуратури повідомили затриманому про підозру за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України — розбій вчинений в умовах воєнного стану.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: