Росіянин у Києві продавав канабіс та знімав відео руйнувань в Ірпені, захоплюючись діями окупантів та виправдовуючи збройну агресію рф

12:48  |  20.02.2024
Росіянин у Києві продавав канабіс та знімав відео руйнувань в Ірпені, захоплюючись діями окупантів та виправдовуючи збройну агресію рф

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Уродженець Московської області, який перебуває в Україні нелегально, продавав канабіс у Києві. А також — фільмував наслідки російських обстрілів на Київщині, захоплюючись діями окупантів.

Джерело: Київська міська прокуратура, поліція Києва

За даними слідства, росіянин з вересня 2023 року займався нелегальним збутом канабісу в Києві. Зокрема зустрічався з клієнтами у вбиральнях ресторанів та на стоянках торговельних центрів, де передавав їм пакунки з канабісом.

Під час досудового розслідування поліціянти встановили, що чоловік не мав жодних дозвільних документів та незаконно перебував на території України.

Під час обшуку за місцем мешкання росіянина у нього вилучили його мобільний телефон. А в телефоні знайшли відеозапис, як він ходить уже звільненим від окупантів містом Ірпінь на Київщині. На записах чоловік показує наслідки руйнувань.

«Йду Ірпенем. Ірпінь — це ж поряд зі знаменитою Бучею. Дуже цікаві відчуття тут. Я дивлюся на всі ці осколки, і коротше розумію: блін, це гнів божий. Прямо дивлюся і на мене такий вогонь сходить. Як розумію, що тут вже росіяни були […] Будівлі зруйновані ось. Але воно мене запалює прямо. Отут паркан покручений», — каже чоловік на відео.

У поліції зазначили, що затриманий надсилав записи у закриту групу в месенджері. Лінгвістична експертиза підтвердила, що висловлювання на відео містять виправдовування збройної агресії рф проти України.

Наразі чоловіку повідомили про підозру за:

  • ч. 2 ст. 307 ККУ — збут особливо небезпечних наркотичних засобів;
  • ч. 2 ст. 436-2 ККУ — виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України.

Під час досудового розслідування чоловік перебував під вартою.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: