Російський фейк: поліція Києва та ДСНС спростували інформацію про пожежу у «Пункті незламності»

11:00  |  13.12.2022
Російський фейк: поліція Києва та ДСНС спростувала інформацію про пожежу у «Пункті незламності»

Фото: t.me/dsns_telegram

Відео із нібито загорянням столичного «Пункту незламності», яке поширилося соцмережами, є фейком. Жодної пожежі у пункті обігріву населення в Києві не було.

Джерело: Поліція Києва, ДСНС

Столична поліція повідомляє, що жодної пожежі в пунктах обігріву населення не було.

Повідомляється, що увечері 12 грудня під час моніторингу новин у мережі Інтернет правоохоронці виявили відео пожежі, на якому автор зазначає, що «горить пункт незламності».

Інформація швидко поширилася в українському інформаційному полі.

Співробітники чергової частини та управління кримінального аналізу поліції Києва ретельно проаналізували та перевірили дану інформацію.

У результаті перевірки встановили, що відео відзняте на території рф. Ймовірно, метою поширення такого контенту є нагнітання тривожних настроїв серед населення України.

«Тож поліція Києва стверджує: у жодному пункті обігріву населення пожежі не було. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації!», — повідомили в поліції.

В ДСНС повідомили, що попри інформаційні атаки ворога і його шалене бажання дискредитувати наш спосіб боротьби з енергетичним терором, ми будемо і надалі приймати тисячі громадян, які шукають підтримки у теплих наметах із яскравою жовтою табличкою.

«Офіційно повідомляємо. що це неправда. Жодної інформації про подібну пожежу до ДСНС не надходило, а поширене відео — лише спроба підмінити факти й посіяти паніку», — йдеться в повідомленні.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: