Продавав неіснуючі автомобільні запчастини: на Київщині затримали інтернет-шахрая (відео)

11:22  |  22.09.2023
Продавав неіснуючі автомобільні запчастини: на Київщині затримали інтернет-шахрая

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Мешканець Київської області налагодив реалізацію автодеталей та комплектуючих до автомобілів через мережу Інтернет. Коли клієнти перераховували аванс, продавець переставав виходити на зв’язок. Чоловіку оголошено про підозру, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили у шахрайстві 35-річного уродженця Луганщини, який під приводом продажу автозапчастин ошукав громадян по всій Україні. 

Під час досудового розслідування встановлено, що зловмисник моніторив на трьох сайтах в мережі Інтернет запити громадян про зацікавленість ними купівлі деталей для автомобіля та відписував в особисті повідомлення з пропозицією щодо вигідної ціни.

За відправлення товару він вимагав у покупців аванс на банківську картку, однак після надходження коштів, чоловік не виходив на зв’язок, а замовлення покупці так і не отримували. 

Наразі правоохоронцями встановлена причетність чоловіка до скоєння десяти епізодів шахрайств на території України, втім у слідчих є інформація, що потерпілих від рук шахрая може бути щонайменше 50 осіб, а загальна сума збитків може складати близько 300 тисяч гривень. 

Поліцейські затримали фігуранта у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час проведення обшуку за місцем його мешкання у Київській області, правоохоронці вилучили банківські картки, ноутбук та мобільний телефон, які мають пряме відношення до скоєння злочину. 

Слідчі за процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 190 — шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій, вчинене повторно, з використанням електронно-обчислювальної техніки Кримінального кодексу України.

Суд вже обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.

 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: