Продавали неіснуючі брендові речі: у Києві викрили сімейну пару шахраїв (відео)

14:12  |  22.05.2023
Продавали неіснуючі брендові речі: у Києві викрили сімейну пару шахраїв

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Подружжя створювало фейкові інтернет-магазини із різних акаунтів та ошукувало покупців. Нині відомо про 9 потерпілих, а сума збитків може сягати близько 100 000 гривень. Наступні вісім років фігуранти можуть провести у в’язниці.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Слідчі Голосіївського управління поліції та співробітники управління кіберполіції у м. Києві викрили та затримали сорокарічних чоловіка та дружину, які протягом року ошукали людей з різних областей України на суму близько 100 000 гривень.

До правоохоронних органів надходили повідомлення від громадян про те, що інтернет-магазин брендових товарів після повної передплати не надсилав товар та не повертав кошти.

Як з’ясували поліцейські, сімейна пара створювала з різних акаунтів в Інстаграм сторінки та вдало провівши декілька «операцій» блокувала їх через велику кількість скарг ошуканих покупців.

Банківські картки, на які надходили кошти, оформляли на громадян, розраховуючись з ними спиртним. На даний час відомо про щонайменше 9 потерпілих осіб.

У результаті проведеного обшуку у квартирі шахраїв вилучені речові докази. Під час обшуку жінка поводила себе вкрай агресивно та намагалась позбутись речових доказів: розбити телефони, планшети та знищити банківські картки.

Зловмисників слідчі затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та за процесуального керівництва окружної прокуратури повідомили їм про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

Санкція статті передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі. На час досудового розслідування порушники перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: