Привласнювали кошти на відбудову пошкодженої будівлі в Ірпені: поліція Київщини повідомила про підозру керівнику компанії та посадовиці

18:14  |  22.08.2023
Привласнювали кошти на відбудову пошкодженої будівлі в Ірпені: поліція Київщини повідомила про підозру керівнику компанії та посадовиці

Фото: kv.npu.gov.ua

Правоохоронці встановили, що у серпні 2022 року, одне з комунальних підприємств Ірпеня уклало договір на ремонт приміщень адміністративної будівлі, пошкодженої під час бойових дій.

Джерело: Поліція Київщини

Пізніше, як з’ясували правоохоронці, у листопаді того ж року, директор компанії-підрядника вніс неправдиві дані щодо обсягу будівельних робіт до акту виконаних робіт. Тим самим привласнивши майже 137 тисяч гривень. 

Крім того, правоохоронці встановили, що посадова особа, яка є інженером технічного нагляду, отримавши на перевірку і погодження підроблений акт  приймання виконаних будівельних робіт за листопад 2022 року від фірми-підрядника, засвідчила обсяги виконаних і переданих замовнику для прийняття і здійснення оплати будівельних робіт. 

Слідчі Бучанського управління поліції Київщини, за процесуальним керівництвом Бучанської окружної прокуратури, за фактами привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану та пособництва у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану [ч. 4 ст. 191 ККУ, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 ККУ] розпочали досудове розслідування.

Фігурантам загрожує до восьми років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: