Привласнив генератор, користуючись службовим становищем: у столиці судитимуть експосадовця райдержадміністрації

15:05  |  13.02.2024
Привласнив генератор, користуючись службовим становищем: у столиці судитимуть експосадовця райдержадміністрації

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зловмисник заволодів майном, що було передано на потреби очолюваного ним підрозділу. За вчинене йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили колишнього заступника директора структурного підрозділу районної державної адміністрації, який привласнив один з бензинових генераторів, виділених на потреби його підрозділу.

Як розповів слідчий територіального підрозділу Олексій Резніченко, на момент вчинення кримінального правопорушення фігурант був тимчасово виконуючим обов’язки директора структурного підрозділу:

«Посадовець – 43-річний уродженець Полтавщини, отримав від відділу молоді та спорту Дніпровської райдержадміністрації дев’ять генераторів. Один пристрій, вартістю 33 500 гривень він привласнив та здав до ломбарду».

За фактом заволодіння майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану слідчі, за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури Києва повідомили фігуранту про підозру (ч. 4 ст. 191 КК України).

Слідство у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано для розгляду до суду.

Відповідно до санкції статті, за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: