Пріоритетним завданням міської влади є відновлення офлайн-навчання в київських закладах освіти — КМДА

11:29  |  17.08.2023
В умовах відключення світла офлайн навчання у школах триватиме у світловий проміжок дня – із 09:00 до 16:00

Пріоритетним завданням міської влади є відновлення офлайн-навчання в київських закладах освіти. Місто продовжує працювати над тим, аби збільшити кількість та, де потрібно, здійснити капітальні ремонти укриттів у закладах освіти. Так, зараз роботи тривають у 437 закладах.

Джерело: КМДА

«Головним і незмінним пріоритетом міської влади залишається безпека учасників освітнього процесу. Місто продовжує підготовку до нового навчального року. Спеціальні комісії проводять моніторинг укриттів і приміщень всіх закладів освіти щодо можливості їхнього використання як найпростіших укриттів. Відповідно складають акти оцінки об’єктів. З метою покращення умов перебування учасників освітнього процесу, а також збільшення кількості місць у найпростіших укриттях у 2023 році виконуються роботи у 437 закладах освіти. Нам важливо відновити офлайн-навчання в київських школах, тому міська влада продовжує збільшувати кількість укриттів, аби уберегти дітей та вчителів», – наголосив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Заступник голови КМДА додав, що на створення безпечного освітнього простору відповідно до міської програми «Безпечне освітнє середовище» виділено понад пів мільярда гривень.

Зазначимо, що додатково передбачені кошти на капітальні ремонти укриттів у закладах загальної середньої освіти в сумі 116 млн грн. А саме: за рахунок державної субвенції – 81 млн грн та місцевого бюджету – 35 млн грн.

У підсумку в найпростіших укриттях шкіл покращать умови перебування учасників освітнього процесу, а також збільшать кількість місць.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: