Постачання військової форми зі збитками у 35 млн грн: директорові підрядної організації повідомили підозру (відео)

13:32  |  11.08.2023
Постачання військової форми зі збитками у 35 млн грн: директорові підрядної організації повідомили підозру

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Встановлено, що поставлений до військової частини формений одяг не відповідає технічним умовам оборонного відомства та не може використовуватися за своїм цільовим призначенням.

Джерело: Департамент стратегічних розслідувань

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві та слідчі слідчого управління ГУНП в Києві, з переможцем державних закупівель службові особи військової частини уклали три прямих договори.

Відповідно до них підрядник мав поставити формений одяг на загальну суму понад 35 млн грн, що і було зроблено та проведено всі розрахунки.

Проте під час проведення лабораторних досліджень експерти встановили, що дана військова форма не відповідає технічним умовам оборонного відомства та не може використовуватися за своїм цільовим призначенням. Сума завданих збитків становить понад 35 млн грн.

10 серпня на підставі зібраних доказів директорові швейної фабрики повідомили підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Також правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів, у їхніх транспортних засобах, офісних та виробничих приміщеннях підрядної організації.

З метою відшкодування завданої шкоди на тимчасово вилучене в ході заходів майно буде накладено арешт.

Проводиться подальший збір доказової бази для притягнення усіх причетних до «схеми» осіб. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюють Київська міська прокуратура та спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-ми до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: