Понад 600 тисяч гривень збитків держбюджету: у столиці повідомили про підозру посадовцю «Київавтодор»

16:37  |  24.01.2024
Понад 600 тисяч гривень збитків держбюджету: у столиці повідомили про підозру посадовцю «Київавтодор»

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Начальнику структурного підрозділу комунальної корпорації інкримінують зловживання службовим становищем на виготовленні проєктно-кошторисної документації по реконструкції транспортної розв’язки. За скоєне йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Джерело: Поліція Києва

За даним слідства, між приватним підприємством та комунальною корпорацією «Київавтодор» було укладено договір з розробки проєктно-кошторисної документації по реконструкції транспортної розв’язки в Оболонському районі столиці.

На підставі підписаного акту прийому-передачі виконаних послуг підрядник отримав на свої рахунки кошти з бюджету.

Однак, згідно з проведеною експертизою, вартість робіт з виготовлення проєктно-кошторисної документації була завищена на понад 600 тисяч гривень.

На підставі зібраних доказів слідчі Печерського управління поліції повідомили посадовцю «Київавтодор» про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України — зловживання владою або службовим становищем.

Санкцією статті передбачено покарання – до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: