Понад 500 000 грн збитків на ремонті доріг: столичні поліцейські повідомили про підозру посадовцю

13:37  |  07.09.2023
Понад 500 000 грн збитків на ремонті доріг: столичні поліцейські повідомили про підозру посадовцю

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Перебуваючи на посаді головного інженера комунального підприємства, чоловік допустив службову недбалість, що спричинило збитки громаді столиці.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Викрили неправомірні дії чоловіка слідчі Святошинського управління поліції спільно процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури.

Порушник – 59-річний головний інженер Комунального підприємства «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району Києва».

Як стало відомо правоохоронцям, фігурант уклав договір підряду з приватним підприємством щодо виконання робіт з відновлення асфальтобетонного покриття після проведення інженерних робіт з прокладання тепломережі на кількох об’єктах.

Проте, посадовець не вжив заходів щодо перевірки наявності підстав для виконання таких робіт, тим самим неналежно виконав свої службові обов’язки.

Внаслідок цього, територіальній громаді міста Києва спричинено збитки на суму 567 900 гривень.

Фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, тобто неналежне виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: