Поліцейські затримали групу осіб за зухвалий розбійний напад на квартиру киянина (відео)

13:02  |  11.04.2024
Поліцейські затримали групу осіб за зухвалий розбійний напад на квартиру киянина (відео)

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зловмисники увірвались до помешкання потерпілого, звʼязали та побили його, відібравши близько 35 тисяч гривень. Слідство розглядає версію, що порушники таким чином вирішили помститись чоловіку, через застарілий конфлікт. За скоєне підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

До поліції Києва звернувся мешканець Оболонського району з повідомленням про те, що до нього у квартиру, ввечері, представившись поліцейськими, увірвалось четверо невідомих осіб.

Чоловіки побили й зв’язали потерпілого та силою змусили віддати заощадження – 20 000 гривень та майже 400 доларів, після чого втекли.

Працівники Оболонського управління поліції спільно з оперативниками управління карного розшуку столичного главку та аналітиками кримінального аналізу провели низку оперативних заходів, встановили й затримали нападників.

Ними виявились чоловіки, віком від 25 до 45 років, серед яких росіянин та громадянин однієї з країн близького зарубіжжя.

Правоохоронці встановили, що мотивом скоєння злочину міг бути застарілий конфлікт у минулому між киянином та одним з фігурантів, і таким чином порушники вирішили «поквитатися».

Під час санкціонованих обшуків за місцем їх мешкання поліцейські виявили речові докази, що підтверджують причетність затриманих до вчинення розбійного нападу на киянина.

Слідчі, за процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій, а суд обрав запобіжні заходи – тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі поліцейські перевіряють затриманих на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень на території столиці.

Відповідно до санкції інкримінованої підозрюваним статті їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: