Поліцейські Києва затримали зловмисників, які за гроші переправляли ухилянтів через держкордон поза пунктами пропуску

16:08  |  17.05.2024
Поліцейські Києва затримали зловмисників, які за гроші переправляли ухилянтів через держкордон поза пунктами пропуску

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Незаконну схему організували двоє чоловіків – мешканець Київщини та Закарпаття. За свої «послуги» вони просили 6 тисяч доларів з «клієнта». Наразі спільників затримано, їм загрожує до 9 років позбавлення волі. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці припинили чергову схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

Поліцейські встановили, що незаконну схему організували двоє чоловіків – 30-річний мешканець Київщини та його 52-річний спільник із Закарпаття.

Вони підшукували «клієнтів» серед військовозобов’язаних та пропонували їм за гроші допомогу з нелегального перетину кордону поза пунктами пропуску, а щоб не бути помітними для працівників прикордонної служби обіцяли видати їм спеціальні плащі з захистом від тепловізорів. Вартість такої послуги становила 6 000 доларів.

Відтак, правоохоронці затримали обох фігурантів у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Одного на території Закарпатської області, під час спроби незаконно переправити двох чоловіків через кордон, а його спільника на території Київщини.

Під час проведення обшуків за місцями мешкання фігурантів та їх автомобілів вилучено гроші у різній валюті загальною сумою майже мільйон гривень, плащі з захистом від тепловізорів, тактичний одяг, «чорнові» записи та телефони.

Слідчі повідомили затриманим про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України, а суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

За вчинене фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: